e
Banner

Etiketler: konteyner krizi



10 Soruda: Konteyner Krizi



Global konteyner krizi ve ani artan ürün ticareti talebi sebebiyle navlunların hiç olmadığı kadar arttığını belirten UTİKAD Yönetim Kurulu üyesi ve Denizyolu Çalışma Grubu Başkanı Cihan Özkal, ekipman ve yer sıkışıklığı sorunun Eylül ayına kadar devam etmesinin beklendiğini söyledi. Özkal, bu tür krizlere karşı yatırım miktarı yaklaşık 4 milyar Amerikan doları olması beklenen çoğunluk hissesinin özel sektörde olduğu, belirli oranda kamu hissesi de olan ve halka açık, dünya çapında bir konteyner hattının (armatör şirketinin) kurulmasını önerdi. 




Ünal Baylan: Türkiye denizcilikte gücünü yeni projelerle artıracak



T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, UTA Lojistik Dergisi’ne konteyner krizinden dijitalleşmeye, yeşil limandan filo yenileme projesine, Ro-Ro taşımacılığına kadar denizcilik ve lojistik sektörünü etkileyecek birçok önemli konuya ilişkin değerlendirmelere bulundu. Baylan, 2023 hedefleri doğrultusunda Türk denizciliğinin küresel piyasada daha fazla söz sahibi olması adına kısa ve orta vadede hedefledikleri açıkladı. 




Yeni konteyner krizi kapıda!


Yayın: 17-03-2022
Kategori: Lojistik

Ukrayna’yı işgal girişimi sebebiyle Avrupa ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar, küresel lojistik sektörünü de olumsuz etkileyecek gibi görünüyor. ATF Forwarding Genel Müdürü Haldun Kavrar, , “ABD ve Avrupa’nın yaptırımları nedeniyle bu hatta ciddi aksamalar yaşanabilir. Böyle bir durumda bu taşımalar denizyoluna kaydırılacaktır. Ancak hali hazırda devam eden konteyner krizi ve yüksek navlun maliyetleri üzerine böyle bir talep nedeniyle inanılmaz problemli zamanlar yaşanabilir.” dedi.




Konteyner krizi için yeni dalga uyarısı


Yayın: 14-04-2022
Kategori: Denizyolu

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan ve devam eden savaşın birçok sektör gibi lojistik sektörünü de olumsuz etkilediğini belirten Sintek Lojistik CEO’su Oğuz Büte, “Özellikle armatörlerin seferlerinin büyük kısmını yeniden zamanlamaya çalışması, gemilerin-uçakların rotalarının tekrardan çizilmesi, uzayan transit sürelerin yanı sıra mesafeler ile maliyetlerin artması, sektör adına olumsuz gelişmeler. Ayrıca dünyanın en büyük konteyner limanlarından biri olan Şanghay şehri kapandı. Çin’deki şehir kapanmaları konteyner krizinin tekrardan yaşanabileceğinin sinyallerini veriyor” dedi.